Auto

Deze Kia wil heel graag een Audi zijn

Kia’s die graag een andere auto willen zijn, dat hebben we wel eens vaker gezien.

De tijd dat Koreanen nog onbeschaamd afkeken bij Europese fabrikanten (hallo Opirus) ligt inmiddels wel achter ons. Bij Kia en Hyundai zijn ze prima zelf in staat met een eigen auto op de proppen te komen. Toch zijn ze het bij Kia nog niet helemaal afgeleerd om naar Europese merken te kijken, zo blijkt.

Kia presenteert vandaag namelijk de facelift van de K9 en het nieuwe front komt ons erg bekend voor. Bij een enorme zeshoekige grille denk je ten slotte toch al snel aan Audi. Dat kan op toeval berusten (grote grilles zijn nu eenmaal hot), maar de koplampen en de manier waarop deze aan de grille vastzitten doen ook heel sterk aan Audi denken.

Nu zit je misschien te denken: wacht eens even, wat is een Kia K9 überhaupt? Dat is dus Kia’s inzending in de categorie topklasse sedan. Uiteraard is deze auto niet in Europa leverbaar, maar wel in Azië. De K9 werd ook in Noord-Amerika geleverd, maar daar heeft Kia er alweer de stekker uitgetrokken. De K9 is verwant aan de Genesis G80 en G90.

Comment here